freeze dry - dondurarak kurutma
kurutmada yüksek teknoloji
freeze-dry teknolojisiyle ile kurutulan gıda mamülleri besin değerlerini korur ve uzun raf ömrüne sahip olur.
yüksek besin değeri
dondurularak kurutma teknolojisiyle imal edilen ürünler besin değerlerini %97 oranında koruyabilmektedir.
uzun raf ömrü
freeze-dry ile kurutulan gıdalar uzun yıllar boyunca bozulmadan muhafaza edilebilmektedir.
freeze-dry tarihçesi
freeze-dry teknolojisi 20. yüzyıl başlarında tıbbi amaçla ilaç üretimi için bulunmuştur. daha sonra NASA (amerikan havacılık ve uzay ajansı) tarafından uzay görevinde bulunan astronotların gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilmiştir.
geçmişte çok pahalı olan bu kurutma teknolojisi artık günümüzde teknolojinin de katkısıyla daha ekonomik hale gelmiştir.
daha fazlasını keşfedin
dondurarak kurutma teknolojisi çok geniş bir uygulama alanına sahiptir. freeze-dry hakkında daha fazla detay öğrenin.
freeze-dry hakkında sıkça sorulan sorular
biz tüm yanıtlara cevap verdiğimizi düşünüyoruz, ancak merak ettiğiniz farklı konular var ise lütfen bizimle irtibata geçin.
freeze-dry ürünleri donuk mudur?
hayır. dondurarak kurutma işlemi yalnızca üretim aşamasını ifade etmektedir. gıda mamülleri önce dondurulur, donuk olan mamüller daha sonra yüksek basınçlı makinelerde kurutulur. kurutulduktan sonra freeze-dry ürünleri soğuk zincire gerek duymaz.
freeze-dry ürünleri açıkta muhafaza edilebilir mi?
dondurarak kurutulmuş mamüllerin içinde nem oranı %1 ve %2 arasındadır. ambalaj dışında açıkta tutulan freeze-dry ürünler havadaki nemi çeker ve çıtırlığını kaybeder. nem oranı yükseldikçe freeze-dry mamüllerin ömrü azalmaktadır. bu sebeple açıkta muhafaza edilemez.
kurutma işlemine özel katkı maddesi kullanılıyor mu?
hayır. kurutma işleminde dondurulmuş gıdanın içindeki su süblimleşme yoluyla yüksek basınçlı makinelerden çıkarılmaktadır. hiç bir katkı maddesi ve koruyucu kullanılmaz. bu yöntem sayesinde gıda besin değerini %97 oranında korur ve uzun yıllar bozulmadan muhafaza edilebilir.