freeze dry - dondurarak kurutma

kurutmada
yüksek teknoloji

freeze-dry teknolojisiyle ile kurutulan gıda mamülleri besin değerlerini korur ve uzun raf ömrüne sahip olur.

yüksek besin değeri

dondurularak kurutma teknolojisiyle imal edilen ürünler besin değerlerini %97 oranında koruyabilmektedir.

uzun raf ömrü

freeze-dry ile kurutulan gıdalar uzun yıllar boyunca bozulmadan muhafaza edilebilmektedir.

freeze-dry tarihçesi

freeze-dry teknolojisi 20. yüzyıl başlarında tıbbi amaçla ilaç üretimi için bulunmuştur. daha sonra NASA (amerikan havacılık ve uzay ajansı) tarafından uzay görevinde bulunan astronotların gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilmiştir.

geçmişte çok pahalı olan bu kurutma teknolojisi artık günümüzde teknolojinin de katkısıyla daha ekonomik hale gelmiştir.

daha fazlasını keşfedin

dondurarak kurutma teknolojisi çok geniş bir uygulama alanına sahiptir. freeze-dry hakkında daha fazla detay öğrenin.

kurutma süreci

uygulama alanları

karşılaştırma

freeze-dry hakkında sıkça sorulan sorular

biz tüm yanıtlara cevap verdiğimizi düşünüyoruz, ancak merak ettiğiniz farklı konular var ise lütfen bizimle irtibata geçin.
freeze-dry ürünleri donuk mudur?
hayır. dondurarak kurutma işlemi yalnızca üretim aşamasını ifade etmektedir. gıda mamülleri önce dondurulur, donuk olan mamüller daha sonra yüksek basınçlı makinelerde kurutulur. kurutulduktan sonra freeze-dry ürünleri soğuk zincire gerek duymaz.
dondurarak kurutulmuş mamüllerin içinde nem oranı %1 ve %2 arasındadır. ambalaj dışında açıkta tutulan freeze-dry ürünler havadaki nemi çeker ve çıtırlığını kaybeder. nem oranı yükseldikçe freeze-dry mamüllerin ömrü azalmaktadır. bu sebeple açıkta muhafaza edilemez.
hayır. kurutma işleminde dondurulmuş gıdanın içindeki su süblimleşme yoluyla yüksek basınçlı makinelerden çıkarılmaktadır. hiç bir katkı maddesi ve koruyucu kullanılmaz. bu yöntem sayesinde gıda besin değerini %97 oranında korur ve uzun yıllar bozulmadan muhafaza edilebilir.