freeze dry

uygulama alanları

dondurularak kurutulmuş mamülleri bir çok alanda kullanabilir, doğal ve katkısız ürünlerimizle tariflerinizin lezzetini artırabilirsiniz.

çikolata

atıştırmalık

dondurma

pasta & kek

içecek

smoothie

gevrek

granola

müsli

kurabiye

renklendirici

dekorasyon

daha fazlasını keşfedin

dondurarak kurutma teknolojisi çok geniş bir uygulama alanına sahiptir. freeze-dry hakkında daha fazla detay öğrenin.

hasat zamanı

kurutma süreci

karşılaştırma

freeze-dry hakkında sıkça sorulan sorular

biz tüm yanıtlara cevap verdiğimizi düşünüyoruz, ancak merak ettiğiniz farklı konular var ise lütfen bizimle irtibata geçin.
freeze-dry ürünleri donuk mudur?
hayır. dondurarak kurutma işlemi yalnızca üretim aşamasını ifade etmektedir. gıda mamülleri önce dondurulur, donuk olan mamüller daha sonra yüksek basınçlı makinelerde kurutulur. kurutulduktan sonra freeze-dry ürünleri soğuk zincire gerek duymaz.
dondurarak kurutulmuş mamüllerin içinde nem oranı %1 ve %2 arasındadır. ambalaj dışında açıkta tutulan freeze-dry ürünler havadaki nemi çeker ve çıtırlığını kaybeder. nem oranı yükseldikçe freeze-dry mamüllerin ömrü azalmaktadır. bu sebeple açıkta muhafaza edilemez.
hayır. kurutma işleminde dondurulmuş gıdanın içindeki su süblimleşme yoluyla yüksek basınçlı makinelerden çıkarılmaktadır. hiç bir katkı maddesi ve koruyucu kullanılmaz. bu yöntem sayesinde gıda besin değerini %97 oranında korur ve uzun yıllar bozulmadan muhafaza edilebilir.